Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Яку небезпеку приховують у собі дієтичні напої
commentss НОВИНИ Всі новини

Яку небезпеку приховують у собі дієтичні напої

Слово «дієтичний» - не більше ніж хитрий маркетинговий прийом

28 жовтня 2020, 13:25
Поділіться публікацією:

Багато людей вважають, що дієтична газована вода корисна для організму, тому що не містить цукру, а значить в ній немає калорій. Однак ця думка помилкова. Насправді такі напої можуть серйозно зашкодити організму. Про це повідомляє видання Food.inmyroom.

Яку небезпеку приховують у собі дієтичні напої

Викликають ожиріння

Вчені з'ясували, що в складі дієтичних напоїв є замінники цукру, які можуть порушити обмін речовин і негативно вплинути на процес перетравлення їжі. А це загрожує метаболічними порушеннями та ожирінням.

Погіршують роботу нирок

Американські дослідники довели, що регулярне вживання дієтичної газованої води збільшує ймовірність швидкого згасання функції нирок. Це пов'язано з високим вмістом штучних підсолоджувачів і натрію в напої.

Підвищують ризик інсульту

Зловживання алкогольними та іншими напоями з цукрозамінники може привести до проблем з серцево-судинною системою, зокрема спровокувати інсульт або серцевий напад через закупорку дрібних судин.

Провокують депресію

Вчені за допомогою дослідження довели, що у людей, які щодня вживають підсолоджену газовану воду, на 30% частіше виникає депресивний стан, ніж у тих, хто відмовляється від таких напоїв. Подібний ефект пояснюється тим, що аспарти та інші замінники цукру викликають порушення в роботі нервової системи.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які напої забезпечують енергією на весь день.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини