Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Їжа та телевізор - небезпечний мікс
commentss НОВИНИ Всі новини

Їжа та телевізор - небезпечний мікс

Іноді погодувати малюка - це класичний виклик батькам, де телебачення може творити чудеса. За статистикою 53% дітей у віці до 6 років мають мінімум один прийом їжі в день перед телевізором

10 грудня 2020, 15:08
Поділіться публікацією:


Їжа та телевізор - небезпечний мікс

Фото: hyser.com.ua

Дослідження показали, що надмірний перегляд телевізора пов'язаний з ожирінням і надлишковою вагою у дітей.   Цифрові медіа-носії не підходять для дітей у віці до 18 місяців, тому що діти потребують тривимірної, реальної взаємодії з вами та іншими членами сім'ї, щоб правильно розвиватися, вчитися і рости.


Їжа перед телевізором

На жаль, дуже часто діти "несвідомо" харчуються перед телевізором або іншим екраном. Захоплюючись передачею або додатком, діти ігнорують сигнали свого організму про ситість, продовжуючи "несвідомий" прийом їжі. Результат? Збільшення ваги.

Приймайте їжу на кухні за обіднім столом. Відкладіть всі пристрої в сторону і зосередьтеся на їжі та "живому" спілкуванні один з одним. Намагайтеся збиратися всією сім'єю під час сніданку або вечері. Пам'ятайте, що спільний прийом їжі — це ваш час для розмов і обміну інформацією, чому не повинен перешкодити жоден телевізор.


Телевізор і ожиріння

Ось ще одна важлива причина обмежити перегляд телевізора — постійний потік реклами солодощів з високим вмістом цукру, а також продуктів з високим вмістом жирів, спрямований безпосередньо на дітей. Дослідження показали, що діти, які дивляться телевізор, мають велику ймовірність ожиріння — рекламні ролики, призначені для дітей, є тому причиною, тому, що діти схильні просити ті продукти у своїх батьків, які вони бачать у рекламі.

Знайдіть баланс і розробіть сімейні правила використання засобів масової інформації, щоб телевізор не затьмарював інші дії дитини, її інтелектуальний і фізичний розвиток.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини