Рубрики
МЕНЮ
Кречмаровская Наталия
Кавун чудово освіжає у літню спеку, однак велика кількість продукту може викликати певні проблеми. Дієтологи зазначають, що безпечно можна вживати дві порції кавуна (до 300 г м'якоті, — ред.) щодня, однак ніколи не варто дотримуватися дієти, яка включає лише один вид їжі.
Кавун. Ілюстративне фото
За словами дієтолога Лари Вітсон у Клівлендській клініці, очищення організму кавуном — це примха, як і будь-яка інша, і воно позбавить ваш організм інших поживних речовин, необхідних для належного функціонування, пише видання Independent.
Кавун вважається продуктом з високим вмістом FODMAP. Зазначається, що це група коротколанцюгових вуглеводів, які погано всмоктуються в тонкому кишківнику та можуть викликати дискомфорт у деяких людей, особливо тих, хто страждає на синдром подразненого кишківника. Спеціалісти зазначають, що певні цукри можуть спричинити кишковий стрес.
Однак існують і інші загрози. Лікарі не радять вживати кавун людям, схильним до мігреней. Це пояснюється тим, що у кавуні багато тираміну, природної амінокислоти, яка може її спровокувати.
В інших рідкісних випадках кавун може викликати серйозну реакцію у людей з алергією на трави або амброзію. Обережними потрібну бути й людям з діабетом, адже кавун містить близько 17 г цукру. Це значно більше, ніж в інших ягодах, багатих на антиоксиданти, але набагато менше, ніж в ананасі.
Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, що деякі з овочів не такі корисні — якщо їх неправильно приготувати чи вживати у сирому вигляді, може виникнути серйозна загроза для здоров’я. Проблема у тому, що певні овочі містять природні токсини, які здатні викликати отруєння, а в окремих випадках можуть призвести до смерті.