Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Їмо грамотно: названо три секрети ідеального сніданку
commentss НОВИНИ Всі новини

Їмо грамотно: названо три секрети ідеального сніданку

Снідати потрібно у визначений час і певними продуктами

6 червня 2020, 09:30 comments1720
Поділіться публікацією:

Всім давно відомо, що сніданок — головний прийом їжі, адже завдяки йому ми отримуємо заряд енергії та бадьорості. Але важливе значення мають продукти, з яких він складається, а також час ранкової трапези. Як же зробити сніданок максимально корисним?

Їмо грамотно: названо три секрети ідеального сніданку

Вибираємо продукти на сніданок

Відмовтеся вранці від швидких вуглеводів у вигляді випічки, цукерок і тістечок. Замініть їх на клітковину, білки і насичені жири. Клітковину ви можете знайти в овочах, фруктах і зелених злаках, білки – у бобових, яйцях, рибі, курці, а насичені жири – в горіхах, авокадо, оливковій олії. Перевірте, що всі три елементи є у вашому сніданку. Таким чином ви зможете зарядитися енергією, і відчувати себе відмінно.

Кращий час для сніданку

Найбільш оптимальним часом дієтологи вважають 7-8 ранку. У рідкісних випадках (залежно від ваших біоритмів) — 9-10. Намагайтеся не снідати пізніше 10 ранку. Якщо вам не хочеться їсти, зробіть спочатку зарядку і випийте воду з лимоном. Сконцентруйтеся на сніданку. Не дивіться паралельно в телефон. Не їжте похапцем або по дорозі на роботу.

Що, якщо ви не наситилися сніданком

Для початку вивчіть поживність вашого сніданку, оскільки саме вона відповідає за те, чи буде вам хотітися їсти чи ні. Якщо ви снідаєте швидкими вуглеводами (мюслі, випічка, бутерброди), то ваш організм швидко і витратить свої сили на цю їжу, що вже через пару годин змусить вас знову їсти. Якщо ж голод ви не можете терпіти, намагайтеся їсти легку їжу: салат із зелених овочів, кефір або несолодкий фрукт.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, який фрукт найкраще з'їсти вранці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини