Головна Новини Здоров'я дієта і харчування «Хороші» і «погані» жири
commentss НОВИНИ Всі новини

«Хороші» і «погані» жири

«Хороші» жири забезпечують організм енергією для зростання і розвитку, а «погані» жири провокують вироблення надмірної кількості холестерину, що може привести до проблем зі здоров'ям.

28 грудня 2020, 17:12 comments1342
Поділіться публікацією:


«Хороші» і «погані» жири

Фото: lifekorea

 У чому різниця?

"Хороші" жири — це ненасичені жири. Ненасичені жири мають дві форми: мононенасичені і поліненасичені. Існує два типи поліненасичених жирів: омега-3 і омега-6, вони також відомі як незамінні жирні кислоти. Організм людини не виробляє незамінні жирні кислоти, тому так важливо отримувати їх із їжі.

"Хороші" або ненасичені жири допомагають виробляти правильний холестерин і переміщати його по всьому організму, що істотно знижує ризик серцевих захворювань. Ненасичені жири також зменшують кількість поганого холестерину, який викликає проблеми серця. Харчування, яке включає ненасичені жири, допомагає уникнути проблем з серцем пізніше в житті.

"Погані" жири — насичені жири і транс-жири. Обидва види жиру сприяють виробленню поганого холестерину, знижуючи рівень хорошого. Насичені жири також збільшують ризик серцевих захворювань в майбутньому.

Мононенасичені жири:

·          оливкова олія, рапсова олія і масло з виноградних кісточок

·          горіхи та насіння

·          пісне м'ясо

·          авокадо

Поліненасичені жири:

Ви можете отримати поліненасичений жир із такої жирної риби, як лосось і тунець, горіхи і соєві продукти, такі як тофу. Поліненасичений жир знижує рівень холестерину, але тільки тоді, коли він замінює насичені жири в середньому денному раціоні. Поліненасичений жир також корисний для здоров'я серця, очей, суглобів і психічного здоров'я.

Омега 3

Омега-3 — тип поліненасиченого жиру, який міститься:

·          тунець, лосось і макрель

·          волоські горіхи, інші горіхи і насіння льону

·          соєві продукти

·          зелені листові овочі

·          бобові

Омега-6

Омега-6 — тип поліненасиченого жиру. Ви можете отримати його з таких рослинних масел, як соняшник, арахіс, рапс і соєві масла. Омега-6 захищає від серцевих захворювань, допомагаючи контролювати рівень поганого холестерину.

Насичені жири:

·          продукти тваринного походження, такі як м'ясо

·          пальмова і кокосова олія в оброблених харчових продуктах, таких як печиво і чіпси

·          такі жирні молочні продукти, як масло і вершки



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини