Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Гвоздика: користь та шкода прянощі
commentss НОВИНИ Всі новини

Гвоздика: користь та шкода прянощі

Гвоздика може використовуватися для профілактики онкозахворювань, зокрема лейкемії та інших хвороб крові.

4 лютого 2022, 09:40
Поділіться публікацією:

Гвоздика — популярна пряність, яка застосовується для надання стравам аромату, а також більш насиченого смаку. Її додають у м'ясні страви, кондитерські вироби та в консервацію. Спеція являє собою висушені бутони гвоздикового дерева сізігіум. Про це повідомляє видання "Гордон".

Гвоздика: користь та шкода прянощі

Гвоздика - фото з відкритих джерел

Прянощі містять велику кількість вітамінів групи В, білок, а також рослинні жири. У спеції достатній вміст інших корисних речовин — заліза, кальцію, магнію, фосфору, цинку та інших. Крім того, гвоздика багата на клітковину — харчове волокно, яке здатне добре впливати на роботу кишківника.

Пряність на 20% складається з олії, яка може надавати антисептичний та знеболюючий вплив на організм. Страви, в які додано спецію, мають тонізуючі та ранозагоювальні властивості.

Гвоздика може використовуватися для профілактики онкозахворювань, зокрема лейкемії та інших хвороб крові. Вона виводить токсини та відома своїм заспокійливим ефектом.

Спеція у стравах здатна стимулювати вироблення травних соків та нормалізувати перетравлення їжі, при цьому вона посилює почуття голоду. На це варто звернути увагу тим, хто дотримується дієти.

У давнину суха гвоздика застосовувалася для вгамування зубного болю, а також нейтралізації неприємного запаху з рота.

Однак, що варто пам'ятати — надмірне вживання цієї прянощі здатне викликати внутрішню кровотечу, а також посилити хвороби шлунка, зокрема, виразкові.

Раніше в матеріалі інтернет-видання  "Коментарі" повідомлялося про користь та шкоду червоного гострого перцю для організму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини