Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Є продукти, які покращують роботу нашого організму, а є ті, які серйозно шкодять здоров'ю, підвищуючи ризик розвитку багатьох захворювань. Які ж продукти варто повністю виключити з раціону?
продукти харчування | фото з відкритих джерел
Хімічні підсолоджувачі
Такі підсолоджувачі, як аспартам і сахарин погіршують обмін речовин. Потрапляючи в організм людини, вони розпадаються на амінокислоти й метанол, останній, в свою чергу, може трансформуватися в важку отруту. Тому, захоплюючись підсолоджувачами, ви можете серйозно нашкодити здоров'ю.
Енергетики
У складі енергетиків дуже багато цукру, стимуляторів та інших хімічних добавок, які негативно впливають на серцево-судинну систему, порушують ритми сну і неспання, а також сприяють різкій зміні настрою.
Нітрити
Це хімічні неорганічні сполуки, які входять до складу сосисок, ковбас, бекону та інших м'ясних виробів, які можуть довго зберігається. При обробці нітрити з'єднуються з м'ясом, утворюючи канцерогени. А це збільшує ризик розвитку небезпечних захворювань, зокрема раку.
Попкорн для мікрохвильової печі
Приготувати вдома попкорн простіше простого, досить купити його в супермаркеті й закинути пакет в мікрохвильовку. Але багато хто навіть не підозрює про те, що під час приготування в попкорн виділяться кислота PFOA, вживання якої призводить до мутації клітин.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти "знімають стрес" вранці.
Новини