Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Експерти відзначили, який алкоголь можна розбавляти водою
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти відзначили, який алкоголь можна розбавляти водою

Лікар-гастроентеролог Олексій Парамонов розповів, який алкоголь можна розбавляти водою, і чи буде від цього реальна користь.

31 серпня 2021, 01:25
Поділіться публікацією:

Алкоголь у великих кількостях серйозно шкодять здоров'ю, тому їм не варто захоплюватися, та й не всі спиртні напої можна розбавляти водою, щоб знизити міцність. Лікар-гастроентеролог Олексій Парамонов розповів, в яких випадках це допустимо.

Експерти відзначили, який алкоголь можна розбавляти водою

Який спиртний напій можна розбавляти водою (фото з відкритих джерел)

Фахівець відзначив, що напої бочкової міцності, а вони бувають понад 60 градусів, наприклад, віскі, можна розбавити водою кімнатної температури, якщо для людини напій занадто міцний через нерозвинені й неадаптовані рецептори.

Експерт з алкоголю Євген Арістов розповів, що в таких випадках, можна розбавити напій до комфортного градуса, але додавати потрібно мало води. На 50 мл — це 1-2 чайні ложки води, тобто в співвідношенні 1: 5. І лід додавати вже не потрібно. А взагалі, за словами експерта, найкраще міцні напої (горілку, коньяк, віскі) нормально закушувати, а не розбавляти водою.

Гастроентеролог також підкреслив, що сангрія, наприклад, розбавляється за замовчуванням і в підсумку виходить слабоалкогольний приємний коктейль. А ось додавати воду в кріплене вино або марочний портвейн точно не варто, тому що це псування продуктів. Краще просто контролювати дозу таких напоїв, щоб зберегти здоровий глузд і добре самопочуття.

Нагадаємо, вчені знайшли в мозку групу нервових клітин, які відповідають за прийняття рішень про вживання алкоголю.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені з Імперського коледжу Лондона зробили заяву про те, що вживання спиртних напоїв відповідно до рекомендацій органів охорони здоров'я відомств так само здатне викликати зміни, які можуть нашкодити організму. Це означає, що "безпечного" рівня, нижче якого алкоголь не має токсичної дії, немає.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини