Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Експерти назвали п'ять очевидних і не дуже джерел йоду
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти назвали п'ять очевидних і не дуже джерел йоду

Квасоля також вважається багатим джерелом йоду

10 вересня 2021, 02:00
Поділіться публікацією:

Йод необхідний для нашого здоров'я і загального добробуту. Ось 5 найпоширеніших його джерел і причини, за якими він потрібен в раціоні. Дефіцит йоду, як пише The Health Site, викликає обмежений розвиток мозку, особливо у дітей, психічні захворювання, проблеми з холестерином, летаргію, депресії, втому і порушення ваги. Надлишок йоду може призвести до гіпотиреозу або станом, при якому виникає дефіцит гормону щитовидної залози. Ось чому важливо стежити за балансом йоду і активно включати в наш раціон речовини, в якому його досить багато.

Експерти назвали п'ять очевидних і не дуже джерел йоду

Йод - фото з відкритих джерел

До них відноситься картопля — відмінне джерело йоду, яке можна придбати в будь-якому місці, і це не вдарить по гаманцю. Запечена або приготована з шкіркою картопля забезпечує нас 60 мкг йоду. Гімалайський кристалічна сіль вважається багатим джерелом йоду. Всі види кухонної солі містять йод, але вони зазвичай втрачають свої вроджені мінерали через обробку. А необроблена гімалайська сіль містить близько 500 мкг йоду. Журавлина має антиоксидантні властивості і є багатим джерелом йоду. У 120 грамах журавлини близько 400 мкг йоду. Для заповнення денної норми рекомендується з'їсти трохи ягід або випити склянку свіжого соку.

Квасоля також вважається багатим джерелом йоду. Так в половині склянки темно-синьою квасолею близько 32 мкг йоду. У бобах також безліч клітковини.

Нагадаємо, у країнці за рік відчули, наскільки подорожчали продукти харчування. Деякі з них стали вдвічі дорожче. Це стосується цукру і соняшникової олії. За даними фінансово-економічного департаменту Мінагрополітики, закупівельні ціни на пшеницю (2,3 і 4 класу) в річному вимірі зросли на 16% (до 7780, 7685, 7464 грн / т без ПДВ відповідно). Відпускні ціни на кукурудзяну крупу в середньому становили 12,91 грн / кг (24%), на пшоняну крупу — 14,10 грн / кг (13%); на горохову крупу — 14,33 грн / кг (20%), на ячмінну крупу — 11,20 грн / кг (31%). Ціни на м'ясо ВРХ виросли на 13% — до 108,15 грн / кг з ПДВ, на м'ясо свиней — на 5% (до 89,61 грн / кг).




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини