Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Дієтологи рекомендують вживати більше овочів, тому що в їх складі багато вітамінів і цінних мікроелементів, необхідних організму. Особливу увагу варто приділити ріпчастій цибулі. Експерти з Туреччини стверджують, що це справжній суперпродукт.
чим корисна цибуля / фото: StockPhotoPro - Fotolia
За словами фахівців, цей овоч, який можна знайти на кожній кухні, при регулярному вживанні "творить чудеса". У складі ріпчастої цибулі містяться вітаміни групи В, а також багато вітаміну С, Е і ще фосфор, бор, марганець і інші мікроелементи.
Дослідники говорять, що якщо кожен день їсти цибулю протягом одного місяця, то можна на 5% підвищити щільність кісток. Також цей овоч знижує рівень "поганого" холестерину в крові, тим самим зменшуючи ризик виникнення проблем з серцево-судинною системою.
Турецькі вчені говорять, що вживання ріпчастої цибулі сприяє травленню. Цей овоч збільшує кількість "корисних бактерій" в кишківнику. А завдяки 25 різним антиоксидантам, які входять до його складу, цибуля запобігає пошкодженню клітин вільними радикалами, захищаючи організм від небезпечних захворювань.
Ще даний продукт забезпечує гігієну ротової порожнини та зміцнює емаль зубів, вбиваючи в роті шкідливі бактерії.
Автори дослідження відзначають, що ріпчаста цибуля в добавок покращує і якість сну, тому що містить волокна, які знімають стрес і допомагають розслабитися.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар-гастроентеролог Микита Харлов розповів, що раціон необхідно збагачувати печінкою тріски, тому що в ній багато вітамінів та інших корисних речовин. Про дивовижні властивості цього продукту читайте в нашому матеріалі.
Новини