Рубрики
МЕНЮ
Кравцев Сергей
Багато хто з нас запитує, чи варто віддати перевагу легкому і швидкому смузі або ситній вівсянці, щоб отримати максимум енергії з ранку?
Сніданок. Фото: з відкритих джерел
Дієтолог Лорен Твігге розповіла, що вівсянка — це поширена страва на сніданок, яка може бути успішним вибором для тривалого заряду енергії. Завдяки своїй твердій формі вівсянка перетравлюється повільніше і допоможе довше відчувати ситість.
Вівсянка багата на тип розчинної клітковини, яка називається бета-глюкан, що може потенційно знижувати рівень "поганого" холестерину, тим самим зменшуючи ризик серцево-судинних захворювань.
Ключем до отримання переваг вівсянки підвищення енергії є створення збалансованої миски. Для цього потрібно відмовитися від доданого цукру та збільшити споживання білка.
Найкраще доповнити вівсянку ягодами та фруктами. Щоб збільшити вміст білка у вівсянці, використовуйте молочні продукти замість води та додайте яйце. Горіхи та грецький йогурт стануть ще одним чудовим доповненням до миски.
У 100 г продукту міститься:
калорій — 102
вуглеводи – 18,3 г
клітковина — 2,73 г
білок – 3,56 г
жири – 1,76 г
За словами експерта, смузі можуть бути чудовим джерелом фруктів, клітковини та фітонутрієнтів. Вони можуть бути багаті на поживні речовини, такими як білок. Також можуть сприяти зростанню корисних бактерій у кишковому мікробіомі.
Щоб максимізувати вміст білка та клітковини в смузі, варто додавати молочні продукти, горіхову пасту, насіння, йогурт грецький і листову зелень. Це також додає трохи корисних жирів та допомагає компенсувати високий вміст вуглеводів у фруктах.
У 350 г смузі, приготованому з полуниці, банана та знежиреного йогурту, можуть бути такі поживні речовини:
калорій — 226
вуглеводи – 52 г
клітковина — 3,12 г
білок – 2,98 г
жири – 0,49 г
вітамін С – 18 мг
вітамін В6 – 0,38 мг
Підсумок тако, що незалежно від того, що ви оберете, обов'язково включіть достатню кількість білка, клітковини та корисних жирів у свій раціон.
Читайте також на порталі "Коментарі" – на сніданок обов'язково потрібно багато їсти: лікарі розповіли, чому це дуже важливо.