Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Дослідники назвали звички, які руйнують печінку
commentss НОВИНИ Всі новини

Дослідники назвали звички, які руйнують печінку

Медики назвали список звичок, які здатні викликати запалення та нашкодити роботі печінки

16 квітня 2022, 00:35
Поділіться публікацією:

Печінка — унікальний і життєво важливий орган, який виконує в організмі багато функцій, тому його потрібно берегти. Однак, є низка звичок, які викликають запальний процес та можуть порушити роботу цього органу. Про що слід знати?

Дослідники назвали звички, які руйнують печінку

Що руйнує печінку (фото з відкритих джерел)

Американський гастроентеролог Джессі П. Хоутон каже, що найбільшою загрозою для печінки є жирова дистрофія (стеатоз) – захворювання, у якому відбувається значне накопичення жиру у клітинах органу. Якщо вчасно не розпочати лікування, то ця проблема спричинить серйозні наслідки.

Основними факторами ризику ожиріння печінки є ожиріння, діабет та високе споживання підсолоджених цукром напоїв та продуктів, які містять кукурудзяний сироп із високим вмістом фруктози.

Щобільше, роботі печінки дуже шкодить часте вживання алкогольних напоїв. Спирт, потрапляючи до органу, відповідального за його перероблювання, атакує клітини, руйнує стінки печінки, які відповідають за пропуск у здорову клітину лише корисних речовин.

Серед шкідливих звичок печінки є також вживання трансжирів. Вони викликають запалення клітин та утворення рубців. Найбільше трансжирів міститься у смажених продуктах та випічці.

Ще захворювання печінки може викликати куріння сигарет та захоплення екстремальними дієтами (з високим вмістом жирів та низьким вмістом вуглеводів).

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що печінка — хоч і маленький, але важливий орган у нашому тілі, який виконує функцію головного "фільтра". Якщо хочете, щоб вона була здоровою та працювала без збоїв, слід дотримуватися наступних порад.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини