Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Гречка — поживний і доступний продукт. Але мало хто замислювався, наскільки вона корисна для організму. Лікар-дієтолог Андрій Бобровський розповів виданню радіо "Sputnik" про цілющі властивості цього продукту.
гречка / bearfotos / Freepik
Фахівець відзначив, що в складі гречки є багато клітковини, яка позитивно діє на травну систему, зокрема вона очищає кишківник від шлаків і токсинів, які накопичуються в організмі. І мало хто знає, що продукти розпаду, які цей продукт виводить з нашого організму, здатні викликати онкологічні захворювання. Тобто, часте вживання гречки істотно знижує ризик розвитку раку товстого кишківника.
Також гречка є незамінним продуктом в боротьбі із зайвими кілограмами. Вона середньо калорійна і надовго дарує відчуття насичення, тому здатна контролювати апетит. Гречка часто стає важливим компонентом дієт.
Відомо, що гречка містить вітаміни групи B, а також кальцій, магній, калій, залізо і багато інших цінних речовин.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому варто включити гречку в осінній раціон.
Новини