Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Дивовижні властивості лайма, про які варто знати
commentss НОВИНИ Всі новини

Дивовижні властивості лайма, про які варто знати

Експерти розповіли про дивовижні властивості лайма, про які потрібно знати

14 квітня 2021, 12:00
Поділіться публікацією:

Лайм — це не зелений лимон, а зовсім самостійний вид цитрусових — просто генетично вони схожі як брати. І лайм не менш корисний для організму, тому медики рекомендують збагачувати їм свій раціон. Що ж в ньому дивного?

Дивовижні властивості лайма, про які варто знати

Чим корисний лайм (фото з відкритих джерел)

Антиоксидантний захист

У складі лайма, як і в лимоні, багато вітаміну С, який потрібен нашому організму для зміцнення імунітету та інших важливих функцій. Також лайм багатий на антиоксиданти, які блокують ранній процес старіння організму і захищають його від негативного впливу вільних радикалів.

Профілактика цукрового діабету

Американська діабетична асоціація називає лайм суперфудом. У ньому багато розчинної клітковини, яка зменшує абсорбцію цукру в кровотік. У лайма низький глікемічний індекс, тому він не провокує стрибки глюкози.

Зміцнення серцево-судинної системи

Завдяки вітаміну С і клітковини цей вид цитрусових покращує роботу серцево-судинної системи. Рослинні волокна пов'язують "поганий" холестерин і шкідливі жири, а потім виводять їх з організму. Лайм захищає судини від освіти холестеринових бляшок і перешкоджає виникненню гіпертонії.

Боротьба з вірусами та простудними захворюваннями

Експерти кажуть, що з лайма виходить гарна ефірна олія, багата на флавоноїди. У шкірці також багато цих сполук, які пригнічують ріст хвороботворних бактерій. Лайм допомагає полегшити симптоми простуди та грипу, зокрема знімає закладеність носа.

Поліпшення травлення

Кислий сік лайма стимулює утворення шлункового соку і ферментів, необхідних для нормального травлення. Він буде корисний людям, які страждають від зниженої кислотності. Лайм прискорює відтік жовчі, підвищує апетит і допомагає уникнути болю і спазмів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як м'ята і лимон допоможуть полегшити головний біль.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини