Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Перші страви — незамінний елемент обіднього столу. Всі з дитинства знають, що супи дуже корисні для організму, тому що прискорюють обмін речовин, насичують вітамінами та покращують травлення. Однак, не всі перші страви мають такі властивості. Дієтолог Ірина Торопигіна виданню E1 розповіла, який суп становить небезпеку для здоров'я.
солянка | delo-vcusa
Спеціаліст зазначила, що в раціоні слід обмежити солянку, тому що ця страва містить багато переробленого м'яса. До складу солянки входять копченості, солоності, різні ковбаски, сосиски та гострі приправи. С цими продуктами в організм потрапляють насичені жири, які можуть підвищити рівень "поганого" холестерину в крові. Тому від солянки, в першу чергу, варто відмовитися людям із серцевими захворюваннями.
Ще лікар зазначила, що ця страва може сприяти розвитку атеросклерозу (захворювання, при якому холестерин відкладається в стінці судини, — прим. авт.). Також солянка протипоказана людям з хворобами шлунково-кишкового тракту.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати смачний і ситний суп-пюре з солодких перців.
Новини