Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
На ринках і в магазинах вже почали продавати ранні кавуни. Але лікар-дієтолог Олена Соломатіна рекомендує утриматися від вживання таких плодів. Виданню "Вечірня Москва" вона розповіла, чим ранні кавуни можуть бути небезпечними для здоров'я.
pixabay.com
Фахівець зазначила, що сезон кавунів, як правило, стартує в серпні. До цього часу, плід визріває і наповнюється цукром під променями сонця. Ті, кавуни, які вже продають на ринках, швидше за все, "китайські" або "в'єтнамські". Плоди вирощують з додаванням різної "хімії", яка прискорює їх ріст і дозрівання.
Лікар стверджує, що кавуни, вирощені в таких умовах, містять селітру — нітрат, який в умовах тепла і вологості переробляється в канцероген. Ці речовини негативно позначаються на роботі серцево-судинної системи, порушують дихання тканин і призводять до кисневого голодування.
Соломатіна говорить, що такі "невинні" ласощі можуть призвести до серцевих проблем, астми та навіть викликати викидень у вагітної. Щоб уникнути подібних проблем, фахівець радить почекати ще трошки, щоб купувати натуральні плоди кавунів за прийнятною ціною.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, якими корисними властивостями володіє кавун.
Новини