Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Дієтолог розкрила секрет, як схуднути, якщо вага зупинилася
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтолог розкрила секрет, як схуднути, якщо вага зупинилася

Кортизол викликає руйнування м'язів і накопичення жиру

6 вересня 2021, 09:30
Поділіться публікацією:

Часто люди, охочі скинути зайву вагу, стикаються з проблемою, що він роками не рухається, навіть якщо обмежувати себе в їжі. Однак цього не буває без причини й справа не у генетиці. Дієтолог розповіла, що може бути причиною цього.

Дієтолог розкрила секрет, як схуднути, якщо вага зупинилася

Зайва вага, фото з відкритих джерел

Основні причини, за якими вага може "стояти":

- Інсулін і інсулінорезистентність. При високому інсуліні блокується розпад жирової тканини, а також триває накопичення за рахунок тріади "глюкоза — інсулін -кортізол" — (аналіз: цукор, інсулін, глікований гемоглобін, індекс Нома).

- Кортизол. Перше другому не заважає. Інсулін і кортизол пов'язані. Кортизол викликає руйнування м'язів і накопичення жиру. При стресі ми багато їмо, особливо легких вуглеводів, здійснюється пошук швидкого дофаміну (аналіз: за симптоматикою. Кортизол у крові не інформативний. Іноді здають по слині).

- Гіпотеріоз, при ньому щитоподібна залоза працює упівсили, метаболізм уповільнений, в організмі всі процеси сповільнюються. Худнути може бути складніше (аналіз: симптоматика апатії, дратівливості, втома, аналізи Т3 св, Т4 св, ТТГ).

- Мало їсте! Якщо ви недоїдаєте, організм все ховає у засіки, щоб так сказати в голодний рік не померти.

- Незбалансований раціон — десь перебираєте, десь недобираєте. А ще брак кислотності й жовчних кислот (тому питання з гіпоацидністю і жовчним теж повинно бути вирішене);

- Ви банально часто і багато їсте, особливо легких вуглеводів, і вже самі цього не помічаєте. Якщо у вас прийомів їжі 2-3 в день, а кави/чаю — 2-5 разів на день, то це вже як мінімум 4-8 прийомів їжі, ви просто постійно ганяєте свій інсулін і цукор.

Часто вже на консультації навіть до здачі аналізів картина стає більш зрозумілою, якщо правильно проаналізувати поточний режим людини.

Нагадаємо, деякі дієти виявилися корисними не тільки для схуднення, але і для продовження життя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Виктория

8 вересня 2021, 07:29

Сжигатель жира. БАДы для похудения, США. Комплексный подход. Заказывай здесь https://dnsp.com.ua/g22692779-poka-boka-bad


Новини