Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Дієтолог розкрила несподівану користь сала в пандемію
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтолог розкрила несподівану користь сала в пандемію

Сало багате на жиророзчинні вітаміни

17 січня 2021, 07:20 comments1140
Поділіться публікацією:

Сало — традиційний український продукт, який може похвалитися не тільки своїм неповторним смаком, але і багатим вітамінним складом. Дієтолог Людмила Гончарова розповіла, чому сало особливо корисно вживати в холодну пору року, особливо на тлі пандемії коронавірусу.

Дієтолог розкрила несподівану користь сала в пандемію

чому взимку потрібно їсти сало (фото з відкритих джерел)

Спеціаліст зазначила, що з настанням холоду наш організм починає потребувати вітамінів, мінералів і тваринних жирів, які зміцнюють імунну систему і роблять її більш стійкою до різних вірусів. А міцний імунітет — це саме те, що потрібно в період пандемії коронавірусної інфекції.

За словами дієтолога, свіже сало можна вживати щодня (по 10-30 грамів), а ще краще разом із зеленню або листовим салатом і оливковою олією. Така звичка знизить в організмі рівень "поганого" холестерину, а також додасть енергії та витривалості.

Відомо, що в салі містяться вітаміни А, Е, Д, а також калій, натрій, марганець, залізо та інші цінні для здоров'я мікроелементи. Крім цього, в продукті є арахідонова кислота, яка покращує роботу серця, мозку і позитивно впливає на нирки й склад крові.

Не варто переживати про те, що сало додасть вам зайвих кілограмів, експерти кажуть, що цей продукт, навпаки, використовують для схуднення, тому що він швидко насичує і притупляє апетит.

Нагадаємо, лікарі розповіли, які зміни відбудуться в організмі, якщо кожен день вживати сало.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар-дієтолог Наталія Пугачова назвала продукт, який підвищує здоров'я нервової системи. Він сприяє виробленню колагену і гемоглобіну, а також регулюють артеріальний тиск.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини