Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Дієтолог пояснила, як «розбудити» апетит з ранку
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтолог пояснила, як «розбудити» апетит з ранку

Підвищити апетит вранці можна кількома способами

12 липня 2020, 08:40 comments3471
Поділіться публікацією:

Сніданок вважається головним прийомом їжі, тому що він заряджає організм енергією і налаштовує його на продуктивний день. Але багато людей вранці відмовляються від їжі, посилаючись на відсутність апетиту. На своїй сторінці в Instagram лікар-дієтолог Тіана Фіалкова розповіла, про що говорить такий симптом і як запустити процес травлення.

Дієтолог пояснила, як «розбудити» апетит з ранку

Фахівець каже, що снідати бажано через годину після пробудження. Якщо у вас швидко з'являється апетит, то це вказує на злагоджену роботу травної системи. Якщо бажання поїсти відсутнє тривалий час, аж до обіду, то така поведінка говорить про застій жовчі в організмі або нестачу шлункового соку, через яке травлення працює слабо.

Як же "розбудити" апетит? Дієтолог радить пити більше трав'яних чаїв з гірчинкою, лимонний сік, яблучний оцет з водою, теплі мінеральні води (Єсентуки, Donat Mg). Але, якщо у вас проблеми з шлунково-кишковим трактом, зокрема гастрит, панкреатит, то від цього методу краще відмовитися.

Стимулювати роботу травлення з ранку допоможе фізична активність, так що починайте день з зарядки, бігу або масажу. Плюс до всього, намагайтеся прокидатися раніше, в 7-8 ранку, тоді обмінні процеси будуть працювати активніше. Якщо апетит буде з'являтися якомога раніше, і ви будете ситно і смачно снідати, тоді ймовірність того, що ви будете переїдати ввечері, істотно знизиться.

Дієтолог пояснила, як «розбудити» апетит з ранку - фото 2

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому варто відмовитися від солодкого на сніданок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини