Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Диня — улюблена "солодкість" багатьох дорослих і дітей. Диня багата залізом, найважливішим для нас мікроелементом. Проте, не дивлячись на всі корисні властивості цього продукту, є у дині та протипоказання. Про це повідомляє видання Medikforum.
За словами лікаря-гастроентеролога, дієтолога Нурії Діанової, людям з деякими захворюваннями не можна вживати диню. Передусім, це люди, які мають надлишкову вагу, та ті, хто хворіє на цукровий діабет другого типу. За словами Діанової, диня містить велику кількість цукру та вуглеводів, і її споживання при даних порушеннях загрожує зростанням рівня глюкози в крові, надмірним жировідкладенням.
Також не можна їсти диню при загостреннях захворювань шлунково-кишкового тракту, інакше виникнуть хворобливі наслідки.
Людям, які не входять до групи ризику, безпечно вживати за раз порцію, яка не перевищує 150 грамів. Також експерт зауважила, що диню потрібно вживати окремим перекусом – її поєднання з іншими продуктами загрожує здуттям, метеоризмом.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, кому не можна їсти вершкове масло.
Новини