Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Дієтолог попередив про шкідливу властивість гречки
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтолог попередив про шкідливу властивість гречки

Дієтолог розповів, як правильно варити гречку

18 лютого 2021, 09:20
Поділіться публікацією:

Гречка — популярний низькокалорійний продукт, який входить до складу практично всіх оздоровчих дієт. Однак, лікар Олексій Ковальков не рекомендує вживати її занадто часто, тому що вона має шкідливу властивість.

Дієтолог попередив про шкідливу властивість гречки

шкідливі властивості гречки / фото:depositphotos

Відомо, що в складі гречки є багато вітамінів і цінних речовин, зокрема кальцій, калій, магній, фосфор, а також різні амінокислоти. Але у звареному вигляді вона може спровокувати коливання рівня цукру в крові та появу відчуття сильного голоду.

Дієтолог пояснив, що серцевина гречаного ядра містить вуглеводи, які після варіння вивільняються назовні. Тому, потрапляючи в шлунок, розварена гречана каша стає джерелом вуглеводів, які швидко надходять в кров і підвищують рівень глюкози в організмі.

За словами експерта, цей процес дуже негативно впливає на організм, тому що вуглеводи через 20 хвилин засвояться, цукор в крові знову впаде, а бажання поїсти посилиться. Він вважає, що гречку найкраще запарювати водою або кефіром на ніч. За допомогою такого методу приготування її ядра залишаться твердими й продовжать процес перетравлення їжі. В результаті вуглеводи будуть надходити в кров повільно, а показники цукру не будуть коливатися.

Нагадаємо, що ті, хто звик їсти гречку кожен день, можуть мати проблеми з зубами, волоссям, нігтями та кістками. Особливо важливо пам'ятати про це жінкам у віці 45-50. Каша перешкоджає засвоєнню кальцію, а це може надалі спровокувати остеопороз.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому варто обов'язково спробувати гречаний чай. В ньому є досить велика кількість флавоноїдів, зокрема, кверцетину, який володіє потужною протизапальною та антиоксидантною діями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини