Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які найшкідливіші для здоров'я властивості волоського горіха
commentss НОВИНИ Всі новини

Які найшкідливіші для здоров'я властивості волоського горіха

Американський дієтолог Манакер заявила, що через волоських горіхів в організмі погано засвоюється залізо

2 жовтня 2021, 14:55 comments1033
Поділіться публікацією:

Волоські горіхи багаті жирними кислотами, антиоксидантами та клітковиною, проте регулярне споживання їх може бути шкідливим для здоров'я. Властивості продукту назвала американський дієтолог Лорен Манакер, пише видання Eat This, Not That.

Які найшкідливіші для здоров'я властивості волоського горіха

Горіхи, фото з відкритих джерел

Від білків рослинного походження до клітковини й жирних кислот ALA та омега-3 — ці маленькі горіхи мають величезне значення для харчування. Що стосується антиоксидантів, волоські горіхи мають більшу антиоксидантну активність у порівнянні з будь-якими іншими горіхами.

Волоські горіхи, як відомо, є чудовим доповненням до випічки й прекрасною добавкою до салатів та інших страв. Але менш відомі деякі секретні побічні ефекти, які можуть виникнути, якщо включити волоські горіхи в повсякденне життя. Якщо ви любите волоські горіхи, варто знати шість секретних побічних ефектів, які можуть виникнути через вживання улюблених горіхів.

Фітинова кислота, через яку в організмі погано засвоюється залізо. Також ця кислота перешкоджає засвоєнню кальцію і цинку залежно від з'їденої кількості. На думку дієтолога, при регулярному вживанні волоських горіхів деякі ліки втрачають свої властивості. Так, наприклад, якщо людина приймає препарати від гіпотиреозу, — лікування може бути менш ефективним.

Понад 10% американців не мають ідеального рівня холестерину, і їм було б корисно вжити заходів щодо зниження їх концентрації. Дослідження, опубліковане в Circulation, показало, що регулярне щоденне споживання волоських горіхів пов'язано зі стійко низьким рівнем холестерину у 708 здорових літніх людей, які включали волоські горіхи у свій раціон протягом 2 років.

Результати дослідження, опублікованого в журналі Nutrients, показують, що споживання волоських горіхів — як за кількістю, так і за частотою — може бути пов'язано з низьким ризиком смерті та збільшенням тривалості життя серед літніх людей в США у порівнянні з тими, хто їх любить споживати. 

Нагадаємо, деякі дієти виявилися корисними не тільки для схуднення, але і для продовження життя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини