Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Дієтолог назвала продукти, які «знімають стрес» вранці
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтолог назвала продукти, які «знімають стрес» вранці

Правильний сніданок допоможе нормалізувати роботу нервової системи

1 листопада 2020, 08:35
Поділіться публікацією:

Для багатьох людей ранок починається з тривоги. Цей стан супроводжується млявістю, розбитістю, він дуже пригнічує і заважає повноцінно працювати або займатися іншими справами. Експерт в області харчування Майя Феллер стверджує, що для нормалізації нервової системи потрібно, в першу чергу, правильно збалансувати свій сніданок. Про це повідомляє видання HuffPost.

Дієтолог назвала продукти, які «знімають стрес» вранці

"Ранкова тривога" виникає через високий рівень кортизолу в організмі, викид якого можуть спровокувати регулярні стреси, перевантаження, переживання, а також захворювання ендокринної системи. Причин може бути багато.

Щоб ранок починався з позитивного настрою, потрібно переглянути свій раціон харчування. Додайте в меню продукти, багаті на омега-3 жирні кислоти, вітамін В, а також магній, який покращують роботу нервової системи. Майя Феллер рекомендує снідати яйцями, вівсянкою, свіжими фруктами та ягодами, зокрема авокадо і ківі.

Також експерт радить обмежити в раціоні сіль і різні солодощі. Людям, які відчувають стрес вранці слід відмовитися від кави, тому що цей напій прискорює серцебиття і підсилює відчуття тривоги.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому не можна снідати тільки кашею.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини