Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Дієтолог назвала людей, яким не можна їсти куркуму
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтолог назвала людей, яким не можна їсти куркуму

Куркуму варто вживати з обережністю

16 березня 2021, 17:05
Поділіться публікацією:

Куркума — це спеція, яку використовують не тільки в кулінарії, але і в лікувальних цілях. Цю спецію називають однією з найбільш корисних у світі, а все завдяки її багатому вітамінно-мінеральному складу. Однак, є категорія людей, яким зловживати куркумою не варто.

Дієтолог назвала людей, яким не можна їсти куркуму

Кому не можна куркуму (фото з відкритих джерел)

Лікар-дієтолог Віккі Петерсен зазначила, що попри лікувальні властивості куркуми, цю спецію варто обмежити у своєму раціоні людям з целіакію (порушенням роботи кишківника, при якому спостерігається непереносимість глютену, — прим. авт.). Спеціаліст зазначила, що в куркуму недобросовісні виробники часто додають борошно, в спробах позбутися грудочок і злипання, а мука містить глютен.

Крім того, в приправі можуть бути токсичні інгредієнти, важкі метали, зокрема свинець, тому купувати куркуму потрібно тільки в перевірених точках.

Ще дієтолог зазначила, що не варто зловживати куркумою людям з жовчнокам'яною хворобою і тим, хто до неї схильний. Їх здоров'я може постраждати через оксалати, присутні в куркумі.

Віккі Петерсен також підкреслила, що необхідно дотримуватися добової дози приправи. У день бажано вживати не більше 2 г куркуми, в іншому випадку, може виникнути дискомфорт в шлунку.

Нагадаємо, що куркума містить багато корисних речовин, але для того, щоб користь для організму була максимальною, варто знати, як правильно її вживати.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що медики радять регулярно випивати чашку теплої води з додаванням куркуми, щоб підтримувати організм в тонусі. Навіщо це потрібно, дізнайтеся в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини