Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Головна помилка при вживанні дині – подавати її в якості десерту. Про це розповіла дієтолог Маргарита Корольова, передає Ukrhealth.
Так, ця баштанна культура має не тільки пристойну харчову цінність, але й досить високий глікемічний індекс. Тобто, каже дієтолог, її вживання з іншими продуктами неодмінно спричинить набір зайвих кілограмів.
Тому фахівець радить вживати диню тільки як самостійний продукт. При цьому, слід їсти її якомога далі за часом від інших прийомів їжі. Крім того, дієтолог рекомендує обмежити цей продукт у раціоні людям, схильним до надмірної ваги, а також тим, у кого порушений вуглеводний обмін.
А от кавун, який популярний у той же сезон, які і диня, має менше застережень. Як розповіла дієтолог, кавун може вбудовуватися в звичайний раціон людини і відмінно підійде і в якості перекусу, і в якості десерту. Ним можна перекушувати при правильному харчуванні. Мається на увазі обов’язковий сніданок, обід і вечеря, вживання як рослинної, так і тваринної їжі. Однак дієтолог додала, що зловживати таким перекусом не варто. У межах норми — не більше 300 грамів кавуна за один прийом.
Раніше ми розповіли про десять способів, які допоможуть перевірити якість продуктів.
Новини