Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Цю недорогу рибу слід додати до осіннього раціону.
commentss НОВИНИ Всі новини

Цю недорогу рибу слід додати до осіннього раціону.

Риба – джерело ненасичених жирних омега-3 кислот, вітамінів А, D, а також кальцію, магнію, фосфору

23 листопада 2021, 06:41
Поділіться публікацією:
Восени раціон має бути різноманітним, смачним та корисним. Наприклад, риба та рибопродукти дуже корисні для людського організму. Риба – джерело ненасичених жирних омега-3 кислот, вітамінів А, D, і навіть кальцію, магнію, фосфору. Про це пише liveposts. Оселедець, скумбрія та сардини. Це бюджетні та корисні види риб, які збагатять організм вітамінами та принесуть користь здоров'ю. Їх вживання стимулює в організмі вироблення серотоніну, який ще називають "гормоном радості". Наявність цієї риби у раціоні допоможе покращити настрій, що особливо важливо у період осінніх негараздів та депресії.

Скумбрія, наприклад, дуже корисна риба, оскільки в м'ясі є достатньо корисних речовин. Щоб максимально їх зберегти, рекомендують із скумбрії варити юшку. Це сприятиме зміцненню імунітету людини, що вплине на стійкість до різних хвороб. Консервована сардина – один із найпопулярніших продуктів у супермаркеті. Завдяки такому способу обробки термін його придатності обчислюється місяцями та роками, причому всі корисні властивості нікуди не зникають. Однак з вживанням консерви слід бути обережними. Її не можна їсти щодня.

Нагадаємо, підводний світ Тихого океану найбагатший і різноманітний, недавно в його північно-східній частині морські біологи виявили рибу, яка за день може втрачати і відразу відрощувати близько 20 зубів. Цього океанського жителя називають зубастий терпуг і у нього в роті знаходиться 500 великих і дрібних голкоподібних зубів, які роблять рибу небезпечним мисливцем. Вчені довго намагалися зрозуміти, як протягом 20-25 років свого життя терпуг зберігає свої зуби гострими. І, щоб це з'ясувати, команда дослідників спостерігала за кількома особами протягом 10 днів. Риби жили в морському акваріумі, у воду якого було додано червоний барвник, що фарбує їх зуби. Потім терпугів перемістили на 10 днів у звичайну воду, а потім на 10 днів — у воду із зеленим барвником. Потім їх оглянули. Зуби, що збереглися з початку експерименту, мали бути червонувато-зеленими, а нові — просто зеленими.


Цю недорогу рибу слід додати до осіннього раціону.

Осінній раціон - фото з відкритих джерел



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини