Рубрики
МЕНЮ
Клименко Елена
Те, що багато хто вважає нешкідливою звичкою — пропуск сніданку — насправді може серйозно загрожувати вашому здоров’ю. Американські науковці виявили: відмова від ранкового прийому їжі напряму пов’язана з підвищеним ризиком смерті через хвороби серця та судин.
Фото: з відкритих джерел
Про це повідомляє видання The Mirror, посилаючись на дослідження, опубліковане у Journal of the American College of Cardiology.
У науковій роботі розглядалися медичні дані понад 6,5 тисячі дорослих американців віком від 40 до 75 років. Дослідження охоплювало період з кінця 1980-х до 2011 року. Учасників розділили на чотири категорії: ті, хто снідає щодня (майже 60%), ті, хто робить це час від часу, рідко — та взагалі ніколи (понад 5%).
Вчені дійшли невтішного висновку: ті, хто щоранку ігнорував їжу, мали істотно вищий ризик померти від серцево-судинних захворювань. Такий зв'язок залишався значущим навіть після врахування інших факторів: способу життя, індексу маси тіла, фізичної активності тощо.
Звичка не снідати набула масштабів за останні десятиліття — особливо серед молоді. У США близько чверті молодих людей регулярно пропускають сніданок. Проте, як показує наука, це може мати серйозні довгострокові наслідки.
Лікарі нагадують: сніданок допомагає стабілізувати рівень цукру в крові, покращує обмін речовин і знижує ризики розвитку гіпертонії, діабету 2 типу, ожиріння та ішемічної хвороби серця.
"Коментарі" вже писали, що якщо щоранку ви починаєте з чашки кави, а вже за кілька годин шукаєте щось перекусити — є проста порада від дієтологів. Замість нових дієт або складних схем харчування, достатньо додати до напою одну ложку звичайного аптечного засобу. Це допоможе приборкати голод до самого обіду.