Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чотири інгредієнти в їжі, які сповільнюють обмін речовин
commentss НОВИНИ Всі новини

Чотири інгредієнти в їжі, які сповільнюють обмін речовин

Обмін речовин - найважливіший процес не лише для схуднення, але й для отримання енергії

5 квітня 2021, 13:10
Поділіться публікацією:

Метаболізм залежить від багатьох факторів: віку, способу життя, активності та генетичної схильності. Його порушення призводить до збою в роботі всього організму, що впливає на здоров'ї людини. Експерти розповіли, які інгредієнти в їжі здатні сповільнювати обмін речовин.

Чотири інгредієнти в їжі, які сповільнюють обмін речовин

Які інгредієнти в їжі сповільнюють обмін речовин (фото з відкритих джерел)

Штучні підсолоджувачі

Ці харчові добавки використовуються як замінники цукру, негативно впливаючи на метаболізм. Вони в 500 разів солодші, ніж звичайний цукор. Відразу після їх вживання обмін речовин для того, щоб впоратися із навантаженням, "розганяється", але дуже швидко сповільнюється, адже переробляти йому нічого. До того ж штучні підсолоджувачі провокують вироблення інсуліну, який підвищує ризик виникнення цукрового діабету.

Сіль

Йдеться про випадки, коли ви замовляєте вже готові страви. У них кількість солі контролювати складно. Зауважимо, що її надмірне вживання затримує рідину в організмі, що дуже уповільнює обмін речовин (і загрожує частими набряками). Крім того, сіль — ворог кальцію. Підвищений вміст солі вимиває його. Кальцій же потрібен не лише для здоров'я кісток, волосся і нігтів, а й дуже необхідний для метаболізму.

Приправи та спеції

Самі по собі ці добавки не уповільнюють обміну речовин, однак можуть його порушити. Деякі з них (майже всі гострі, хрін, гірчиця, оцет, а також складні поєднання) здатні прискорити вироблення греліну, який називають гормоном голоду.

Пестициди

Цими речовинами обробляють овочі та фрукти, щоб вони активніше росли. Дізнатися, чи були оброблені продукти, нереально. При цьому пестициди гальмують метаболізм, провокуючи збільшення ваги.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які ознаки вказують на те, що ваш обмін речовин порушений.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини