Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чому зелень із городу може бути шкідливою для здоров'я
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому зелень із городу може бути шкідливою для здоров'я

Дієтологи розповіли, що городня зелень може негативно впливати на здоров'я підшлункової залози

28 квітня 2021, 16:35
Поділіться публікацією:

У городній зелені міститься багато вітамінів, мінералів і корисних речовин, які потрібні нашому організму. Її можна додавати в салати, супи та інші страви, щоб надати їм аромату літа. Але при цьому зелень здатна і нашкодити.

Чому зелень із городу може бути шкідливою для здоров'я

Городня зелень (фото з відкритих джерел)

Дієтологи кажуть, що будь-який вид зелені, попри свої корисні властивості, довго перетравлюється і може нашкодити роботі шлунково-кишкового тракту і підшлункової залози. Особливо гостро це можуть відчувати люди, у яких є проблеми з органами травлення.

Також медики зазначили, що корисною є лише свіжа зелень. Якщо її піддати термічній обробці, то вона втратить близько 90% своїх вітамінів і цінних мікроелементів.

Щоб вона не так шкодила підшлунковій залозі, намагайтеся не вживати зелень на голодний шлунок. Наприклад, окрошку, яка так популярна в літній сезон, дієтологи радять їсти не більше двох разів на тиждень. Поєднання зелені, редиски та квасу — важке навантаження на шлунково-кишковий тракт.

Нагадаємо, що зелені трави — джерело корисних мікроелементів. Щоб рослини завжди були під рукою і приносили не тільки користь, але й задоволення, їх можна вирощувати в домашніх умовах прямо на підвіконні. Що і як вирощувати, дізнайтеся в нашому матеріалі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в домашній аптечці повинні бути ліки на всі випадки життя, особливо, якщо ви збираєтеся в подорожі. Але зміцнити здоров'я і поліпшити самопочуття можна не лише за допомогою таблеток. Лікар-нутриціолог Надя Андрєєва розповіла, які трави та вітаміни повинні завжди бути під рукою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини