Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
У городній зелені міститься багато вітамінів, мінералів і корисних речовин, які потрібні нашому організму. Її можна додавати в салати, супи та інші страви, щоб надати їм аромату літа. Але при цьому зелень здатна і нашкодити.
Городня зелень (фото з відкритих джерел)
Дієтологи кажуть, що будь-який вид зелені, попри свої корисні властивості, довго перетравлюється і може нашкодити роботі шлунково-кишкового тракту і підшлункової залози. Особливо гостро це можуть відчувати люди, у яких є проблеми з органами травлення.
Також медики зазначили, що корисною є лише свіжа зелень. Якщо її піддати термічній обробці, то вона втратить близько 90% своїх вітамінів і цінних мікроелементів.
Щоб вона не так шкодила підшлунковій залозі, намагайтеся не вживати зелень на голодний шлунок. Наприклад, окрошку, яка так популярна в літній сезон, дієтологи радять їсти не більше двох разів на тиждень. Поєднання зелені, редиски та квасу — важке навантаження на шлунково-кишковий тракт.
Нагадаємо, що зелені трави — джерело корисних мікроелементів. Щоб рослини завжди були під рукою і приносили не тільки користь, але й задоволення, їх можна вирощувати в домашніх умовах прямо на підвіконні. Що і як вирощувати, дізнайтеся в нашому матеріалі.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в домашній аптечці повинні бути ліки на всі випадки життя, особливо, якщо ви збираєтеся в подорожі. Але зміцнити здоров'я і поліпшити самопочуття можна не лише за допомогою таблеток. Лікар-нутриціолог Надя Андрєєва розповіла, які трави та вітаміни повинні завжди бути під рукою.
Новини