Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Взимку організм може відчувати дефіцит вітамінів, тому що асортимент свіжих фруктів обмежений. У такому разі, можна додати до свого раціону сухофрукти, зокрема чорнослив. Що у ньому особливого?
Чому взимку потрібно їсти чорнослив (фото з відкритих джерел)
Багатий вітамінний склад
Чорнослив багатий на клітковину, фосфор, калій, йод, пектини, а також вітаміни С, В, РР, Е і К. Ще в сухофруктах містяться різні кислоти, у тому числі яблучна, лимонна, щавлева, Такий вітамінний склад допомагає підтримувати правильну роботу всього організму.
Для енергії
Експерти зазначають, що у зимові дні нам часто не вистачає енергії, активності та життєвого тонусу, але підвищити свою продуктивність можна за допомогою вживання чорносливу. У ньому міститься глюкоза, сахароза та фруктоза. Найкраще продукт їсти вранці.
Від депресії
Взимку багато людей впадають у депресію, тому важливо вчасно захиститись від такого стану. А нормалізувати роботу нервової системи допоможуть вітаміни групи В, яких багато у чорносливі.
Для імунітету
У складі цих сухофруктів багато антиоксидантних речовин, які підтримують імунну систему та нейтралізують в організмі дію вільних радикалів, запобігаючи розвитку серйозних захворювань. Для зміцнення імунітету фахівці рекомендують з'їдати 2-3 сливи щодня.
Для краси
Антиоксиданти, які містяться в чорносливі, також допомагають уповільнити процес старіння та запобігти появі зморшок, висипань та подразнень на шкірі. Ще в сухофруктах є вітаміни краси, які сприятливо діють на колір шкіри та її пружність.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, від якого захворювання вбереже чорнослив.
Новини