Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чому вранці може не бути апетиту
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому вранці може не бути апетиту

Медики назвали основні причини, через які після пробудження у людини може не бути апетиту

14 червня 2021, 09:20
Поділіться публікацією:

Дієтологи рекомендують снідати через годину після пробудження, тому що тоді він допомагає налагодити травлення, заряджає енергією і покращує настрій. Але багато людей не відчувають вранці почуття голоду. Експерти розповіли, на які проблеми це може вказувати.

Чому вранці може не бути апетиту

Відсутність апетиту вранці (фото з відкритих джерел)

Рясна вечеря

Якщо ввечері ви щільно повечеряли, особливо їжею, яка містить багато білків і жирів, то вранці вас не буде мучити почуття голоду.

Зміна рівня гормонів

Дослідники говорять, що вночі рівні деяких гормонів можуть коливатися і це може вплинути на апетит. Наприклад, вранці може підвищитися адреналін, який пригнічує відчуття голоду, уповільнює швидкість спорожнення шлунка і збільшує розщеплення вуглеводів.

Ви відчуваєте тривогу або депресію

Депресивний стан, який викликає порушення сну, втому, втрату інтересу до різних речей, може впливати й на апетит. А тривожність підвищує в організмі рівень певних гормонів стресу, які тільки погіршують ситуацію.

Респіраторні захворювання

Експерти кажуть, що респіраторні інфекції, які викликають грип, застуду, пневмонію й інше погіршення самопочуття, також здатні пригнічувати апетит. У деяких випадках ці інфекції обмежують ваші почуття смаку і запаху.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що багато людей відчувають себе більш дратівливими, нервовими та навіть злими, коли відчувають голод.

Дослідники вважають, що така поведінка цілком зрозуміла і відбувається через падіння рівня глюкози в крові. Лікар-терапевт Георгій Сапего вважає, що "низький цукор" здатний активувати в організмі гормони стресу — кортизол і адреналін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини