Рубрики
МЕНЮ
Кравцев Сергей
Магазинний хліб купувати не рекомендується через великий вміст у ньому глютену та цукру. Все це негативно впливає на організм людини. Як передає видання "Коментарі", про це розповіла фахівець із харчування Ксенія Чорна на своєму ютуб-каналі.
Хліб. Фото: з відкритих джерел
Фахівець зазначила, якщо порівняти той хліб, який сьогодні лежить на прилавках у наших міських магазинах, із тим хлібом, який випікали наші предки, то це два абсолютно різні продукти. Головна відмінність у кількості глютену. Клейковина, що є у магазинному хлібі, дуже несприятливо впливає всю систему травлення.
Ксенія Чорна розповіла, що хліб – це обов'язковий продукт у раціоні більшості українців. При цьому не варто забувати, що щоденне вживання хліба може призвести до застою жовчі, утворення поліпів, каменів у жовчному міхурі. Також можуть виникнути проблеми із підшлунковою залозою, здуття, газоутворення. Може навіть з'явитися неприємні висипання на шкірі.
Дієтолог також пояснила причину, чому навіть якщо з'їсти зовсім трохи хліба, то з'являється почуття насичення. Вся справа у великому вмісті цукру у хлібі.
Ксенія Чорна порадила всім українцям, хто має таку можливість, випікати хліб удома. Такий продукт буде корисним для вашого організму.
Читайте також на порталі "Коментарі" — фахівці порадили українцям готуватися до того, що незабаром цінники на хлібобулочні продукти можуть різко змінитись. До цього призведе збільшення цін на енергоносії. Підприємці будуть змушені підняти ціни на хліб, щоб вирівняти собівартість та не бути у збитку.
Новини