Рубрики
МЕНЮ
Клименко Елена
Протягом тривалого часу яйця мали суперечливу репутацію — їх звинувачували в підвищенні рівня холестерину та навіть радили обмежити або виключити з раціону. Проте нові наукові дослідження повністю спростували ці уявлення. Як повідомляє DailyGalaxy, сучасна наука підтверджує: яйця — це потужне джерело поживних речовин, які приносять суттєву користь здоров’ю.
Фото: з відкритих джерел
Дослідження, оприлюднене у науковому журналі Food & Function, показало вражаючі результати: люди, які споживали в середньому 1,5 яйця на день, мали значно кращу щільність кісткової тканини. Зокрема, щільність кісток у ділянці стегна була вищою на 72%, а хребта — на 83%, порівняно з тими, хто уникав яєць. Це відкриття має велике значення для профілактики остеопорозу.
Причина в унікальному складі яєць. Вони містять комплекс корисних речовин, необхідних для підтримки кісткової структури: кальцій, магній, фосфор, цинк, вітаміни D та K1. Саме останній активує білок, що зміцнює кісткову тканину.
Щодо поширеного страху про холестерин, то фахівці пояснюють: сучасні дослідження не виявили істотного впливу яєць на його рівень у здорових людей. Дієтолог Корінн Чічепортіш-Аяше запевняє — вживати до двох яєць на день не лише безпечно, а й корисно. Жовтки містять антиоксиданти, корисні жири та сполуки, що підтримують роботу серця й судин.
У результаті, більшість людей можуть спокійно включати 1–2 яйця на день до свого раціону, не побоюючись негативного впливу на здоров’я. Яйця сьогодні вважаються важливою складовою збалансованого харчування.
Портал "Коментарі вже писав, що яйця вважаються одним із найпоживніших продуктів, які містять білок, вітаміни та корисні жири. Водночас вони можуть стати джерело потенційної небезпеки. Навіть одне яйце може стати причиною серйозного харчового отруєння, тому слід знати, як розпізнати зіпсовані яйця.