Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Майонез – поширений продукт, який є важливим компонентом різних салатів та закусок. Проте, він дуже калорійний, а значить може нашкодити фігурі та здоров'ю. Тому багато господинь роблять майонез самостійно. Але лікар-ендокринолог Зухра Павлова зазначила, що такий майонез не особливо кращий за "магазинний".
Чи корисний домашній майонез для здоров'я (фото з відкритих джерел)
Фахівець розповіла, що майонез – "каталізатор старіння". Річ у тому, що він активно вступає з продуктами у реакцію глікування. Похідні від цієї реакції (КПГ) є одними з найважливіших факторів старіння. А ще надмірне вживання продукту може призвести до зайвих кілограмів, збоїв у роботі серцево-судинної системи та травлення.
Лікар зазначила, що максимально шкідливим майонез стає при запіканні, наприклад, коли обмазують соусом м'ясо або рибу.
При цьому, майонез, приготовлений в домашніх умовах, не особливо краще, ніж покупний. Навіть якщо він буде на основі перепелиних яєць.
Крім цього, домашній майонез завдає істотної шкоди через можливе проникнення бактерій у продукт. Його готують із сирих яєць, тому ризик зараження сальмонелою або іншими бактеріями дуже великий.
Нагадаємо, до складу майонезу входять небезпечні речовини — трансжири, які осідають на стінках судин і в результаті призводять до ожиріння та серцевих проблем.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що медики не перестають твердити, що майонез необхідно повністю виключити з раціону, тому що він дуже калорійний і шкодить здоров'ю. Якщо не знаєте, чим ще можна заправити салат та інші страви, представляємо вам три корисні альтернативи.
Новини