Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чим замінити м'ясо без шкоди для здоров'я
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим замінити м'ясо без шкоди для здоров'я

М'ясо є одним з основних постачальників протеїнів

23 грудня 2020, 14:20
Поділіться публікацією:

Якщо ви вирішили перейти на рослинну їжу, тоді варто заздалегідь обміркувати, якими продуктами ви будете замінювати м'ясо, адже воно цінне джерело білка, антиоксидантів, клітковини та інших корисних речовин для організму. Розповімо вам про декілька альтернативних варіантів.

Чим замінити м'ясо без шкоди для здоров'я

які продукти замінюють м'ясо (фото з відкритих джерел)

Яйця

Цей продукт лідирує в списку товарів з високим вмістом білка. Його часто включають у свій раціон спортсмени. Яйця містять вітамін В2, який допомагає організму перетворювати з'їдену їжу на енергію. А також цей продукт допомагає нормалізувати рівень холестерину в крові та зміцнює імунітет.

Сочевиця

У складі цієї бобової культури багато протеїну, клітковини й інших важливих мікроелементів, які підтримують роботу організму. Всього лише одна порція сочевиці в день (як гарнір, в супі або салаті) допоможе контролювати рівень цукру в крові, запобігти запорам та тримати вагу під контролем.

Риба

Морепродукти та риба забезпечують організм легкозасвоюваним білком, який нічим не поступається м'ясному. У цих продуктах також багато амінокислот і вітамінів, які підтримують здоров'я шкіри, кісток, волосся і т. д.

Горіхи

Дієтологи кажуть, що горіхи — ідеальний перекус для тих, хто хоче зберегти своє здоров'я і молодість на довгі роки. У них багато білка, антиоксидантів, вітамінів А, С, а також кальцію, магнію, заліза. Найбільше білків міститься в волоському горісі, трохи менше — в мигдальному.

Гриби

Ці продукти також є надійними постачальниками білка, але кожен день вживати їх не варто, тому що вони важко перетравлюються і можуть створити проблеми з травленням. Слід знати, що в лисичках та шампіньйонах міститься найменше білка (близько 9%).

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти можна вживати в будь-який час доби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини