Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чим загрожує вживання келиха вина в день
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим загрожує вживання келиха вина в день

Лікар медицини Керрі Лам розповіла, якими серйозними наслідками для здоров'я може обернутися випитий один келих вина в день

13 січня 2022, 12:35
Поділіться публікацією:

Вино – легкий та приємний напій, який допомагає зняти стрес та покращує настрій. Але не варто його пити щодня, навіть поодинокий келих. Лікар медицини Керрі Лам розповіла, як це може зашкодити здоров'ю.

Чим загрожує вживання келиха вина в день

Червоне вино (фото з відкритих джерел)

Як повідомляє видання Medikforum, фахівець зазначила, що безпечної дози алкоголю не існує, і він згубно діє практично на всі системи організму. І випитий келих червоного вина щовечора не належить до винятків. Річ у тому, що регулярна алкоголізація організму може підвищити ризик виникнення раку молочної залози.

А дієтолог Хізер Хенкс розповіла, що один келих вина на день також може спровокувати проблеми із серцево-судинною системою, зокрема спричинити розвиток серцевої аритмії.

"Це суперечить пораді випивати келих червоного вина для здоров'я, оскільки миготлива аритмія, яка виникла, збільшує ризик ще більш серйозних ускладнень, включаючи інфаркти та інсульти", — пояснила фахівець.

Інші експерти також не рекомендують наслідувати таку звичку, тому що вона прискорює процес старіння організму, зокрема може викликати судинні ураження шкіри, а також зробити її в'ялою.

Нагадаємо, якщо у вас залишилася пляшка відкритого вина і ви не знаєте, чи варто її пити та боїтеся якихось наслідків для здоров'я, то поспішаємо вас заспокоїти. Експерти з харчування з Німеччини розповіли, що нічого поганого з організмом не станеться, але напій може втратити свої смакові властивості.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що їжа, яку ми вживаємо щодня, має прямий вплив на наші когнітивні можливості у старшому віці. Такого висновку дійшли вчені з Університету штату Айова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини