Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Не шкірка: вчені назвали найкориснішу частину яблук
commentss НОВИНИ Всі новини

Не шкірка: вчені назвали найкориснішу частину яблук

Вчені з'ясували, яка частина яблука - найкорисніша, і це не шкірка

25 квітня 2021, 07:30 comments1091
Поділіться публікацією:

Яблука повинні регулярно бути присутніми в нашому раціоні, тому що в їх складі багато вітамінів, мікроелементів і цінних для організму речовин. Вчені з'ясували, яка ж частина цього фрукта є найкориснішою.

Не шкірка: вчені назвали найкориснішу частину яблук

Яка частина яблук найкорисніша (фото з відкритих джерел)

Експерти відзначають, що яблука багаті на клітковину, пектин, органічні кислоти, фосфор, магній, залізо та інші поживні компоненти, і більшість з цих речовин знаходиться не в шкірці, як вважає багато хто, а в серцевині плоду. Так, саме ця частина яблука вважається найкориснішою, а більшість людей її просто викидає в смітник.

Дослідники говорять, що вживання яблук разом з серцевиною збільшує кількість здорових бактерій в кишківнику в 10 разів краще в порівнянні з ефектом від вживання тільки м'якої частини яблука. Насіння фрукта містять здорові бактерії, які можуть поліпшити травлення. Ціле яблуко (разом з серцевиною) містить 100 млн бактерій, з яких на м'якоть доводиться лише 10 млн.

Вчені говорять, що ці бактерії здатні підтримати здоров'я кишківника, від якого залежить і імунітет. Також яблучне насіння містить білок, клітковину і здорові жири. Крім того, вони багаті антиоксидантами й з'єднання, які можуть запобігти розвитку раку.

Насіння фруктів переважно викидають, тому що воно містить з'єднання, яке називається амигдалин. Воно вважається отруйним, тому що при її контакті з травною системою утворюється ціанід. За даними Центрів контролю і профілактики захворювань, смертельною вважається доза 1-2 мг ціаніду на кілограм ваги. Однак, щоб досягти такої дози, вам доведеться з'їсти близько 200 яблук за раз, тому можна не турбуватися.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що буде з організмом, якщо їсти яблука кожен день.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини