Рубрики
МЕНЮ
Кравцев Сергей
Чай анчан має незвичайний смак та синій колір. Напій будівель уникнути певних проблем зі здоров'ям, таких як діабет, високий рівень холестерину та хвороба Альцгеймера. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише сайт The Mirror.
Чай анчан. Фото з відкритих джерел
"Синій" чай — це висушені бутони трав'янистої ліани Clitoria ternatea (назва Butterfly pea — метеликовий горошок). Надзвичайно популярний в Азії, дає настій яскраво-синього кольору із солодкуватим смаком.
Це напій без кофеїну, незважаючи на те, що це може не забезпечити легкий заряд енергії, ви помітите купу інших переваг протягом багатьох років.
"Синій" чай практично не містить калорій, багатий на корисні антиоксиданти. Вони знищують шкідливі вільні радикали, які з часом можуть призвести до певних захворювань, таких як діабет та певні типи раку.
Чашка такого чаю може допомогти підвищити чутливість до інсуліну та зменшити стрибки цукру в крові, що робить його корисним для тих, хто страждає на діабет 2 типу або має ризик розвитку цього захворювання.
Також напій може покращити здоров'я серця, покращуючи артеріальний тиск та знижуючи рівень "поганого" холестерину ЛПНГ.
Дослідження показали, що екстракт, що використовується для приготування суміші трав'яного чаю, може допомогти знизити високий кров'яний тиск. Це тому, що він може допомогти розширити кровоносні судини та покращити кровообіг.
Інше дослідження показує, що екстракт може сприяти антитромботічним ефектам. Експерти стверджують, що це може запобігти утворенню тромбів, що означає зниження ймовірності серцевого нападу чи інсульту.
Крім того, анчан може допомогти схуднути, сприяючи відчуттю ситості, покращуючи травлення та надаючи антиоксиданти, які можуть прискорити метаболізм.
Анчан володіє антиглікуючими властивостями, що дозволяє довше зберігати молоду шкіру. Крім того, флавоноїди (у тому числі кверцетин), що містяться в "синьому" чаї, підвищують рівень колагену, зміцнюючи клітини волосся та шкіри та підтримуючи гідратацію в клітинах епідермісу.
"Синій" чай, як правило, безпечно споживати у помірних кількостях. Якщо робити це у великих кількостях, то може виникнути нудота, біль у животі та діарея.
Читайте також на порталі "Коментарі" — намагайтеся їх не пити: які популярні напої завдають сильної шкоди ниркам.
Новини