Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Бій ожирінню: у Нідерландах відомі бренди McDonald's і KFC можуть опинитися під забороною
commentss НОВИНИ Всі новини

Бій ожирінню: у Нідерландах відомі бренди McDonald's і KFC можуть опинитися під забороною

Ряд нідерландських міст збирається оголосити війну ожирінню і тому хочуть заборонити роботу закладів швидкого харчування - причому не тільки популярних мереж, таких як KFC, McDonald's і Burger King, а взагалі всіх

3 вересня 2021, 07:25
Поділіться публікацією:

Зовсім скоро жителі Амстердама, Роттердама і ще трьох міст зможуть посмакувати улюбленими бургерами тільки вдома. Влада низки міст Нідерландів хочуть радикальними рішеннями захистити своїх городян від ожиріння, зробивши неможливою роботу закладів швидкого харчування, які в останній час почали з'являтися, як гриби після дощу. Причому виключення не зроблять ні для кого. Під заборону потраплять навіть такі відомі бренди, як KFC, McDonald's і Burger King. Як передає видання "Коментарі", про це інформує RTL Nieuws.

Бій ожирінню: у Нідерландах відомі бренди McDonald's і KFC можуть опинитися під забороною

Фастфуд Фото з відкритих джерел

Місцева влада Амстердама, Гааги, Роттердама, Утрехта і Еде хочуть на свій розсуд вирішувати долю закладів, які продають нездорове харчування. На сьогоднішній день, згідно законодавства, яке діє в Нідерландах, на місцях не можна заборонити роботу фастфудів. Тому муніципалітети хочуть зробити звернення до секретаря охорони здоров'я з проханням обмежити кількість заклади громадського харчування, які продають нездорову їжу і завдають шкоди навколишньому середовищу.

У Нідерландах проблема з фастфудами загострилася настільки, що в траєкторії 1 км жителі міст можуть вибирати між 7 ресторанами. Їх настільки багато, що для того, щоб відвідати від будинку якийсь із фастфудів — потрібно подолати від сили 800 метрів.

У МОЗ Нідерландів вже відповіли, що готові прислухатися до місцевої влади і обговорити їх пропозиції, щоб внести відповідні поправки в законодавство.

Також читайте на порталі "Коментарі" — портрет середньостатистичного українця від Держстату: малоосвічений і страждає на ожиріння.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини