Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Більшість людей їсть отруйні яйця: як цього уникнути
commentss НОВИНИ Всі новини

Більшість людей їсть отруйні яйця: як цього уникнути

Неправильно зварені яйця не рекомендується вживати в жодному разі

20 липня 2023, 21:10 comments4635
Поділіться публікацією:

Більшість людей їсть отруйні яйця: як цього уникнути

Яйця не можна переварювати (фото з відкритих джерел)

Переварені яйця стають токсичними і можуть призвести до отруєння. З чим це повязано та як цьому запобігти, дізнавалися "Коментарі".

Не надто багато людей дивиться на годинник чи вмикає таймер, поставивши варитися яйця. Час "відміряється" приблизно – в залежності від того, рідкий жовток хочеться чи крутий. Іноді про них взагалі забувають і потім радіють, що "вода не википіла" і "каструля не згоріла". Щоправда, жовток набув зеленуватого кольору, білок став наче гумовий і пожовтів, але то не смертельно.

І ніхто гадки не має, що тривала термічна обробка в кип’яченій воді може зіпсувати смакові якості яєць і знищити всі корисні мікроелементи, а головне – додати шкідливих.

Справа в тому, що під час тривалого кипятіння з яєчного білка починає виділятися сірководень – той самий сірководень, який так огидно пахне в протухлих яйцях. Його взаємодія із залізом, яке міститься у жовтку, призводить до появи сульфідів – завдяки їм  жовток зеленіє. Чим довше вариться яйце, тим зеленішим і токсичнішим він стає.

Медики кажуть, що випадків смерті  через такі яйця не зафіксовано. Однак категорично наполягають: їсти їх не можна. Токсини здатні призвести до отруєння, загострення хвороб шлунково-кишкового тракту, холециститу і панкреатиту. Найбільш вразливі до токсинів діти.

Аби не зіпсувати яйця і зберегти їхні корисні властивості, варити потрібно правильно:

 ● яйця некруті: якщо класти в киплячу воду – 1 хвилину варити, потім зняти з вогню і тримати під кришкою 4 хвилини; якщо класти в холодну воду – варити 3 хвилини після закипання;  

● яйця "в мішечок": якщо класти в окріп – 2 хвилини варити, зняти з вогню і тримати під кришкою 7 хвилин;  якщо класти в холодну воду – після закипання варити 4 хвилини;

● яйця круті: покласти в холодну воду, після закипання проварити 1 хвилину, зменшити вогонь до мінімуму і варити ще 8 хвилин.

Холодні яйця не можна класти в киплячу воду – вони потріскаються. Дуже свіжі яйця, яким до чотирьох днів, потрібно варити на 2 хвилини довше.

 Раніше "Коментарі" писали про те, яка ягода найефективніше спалює жир 

А також про те, чому в Південній Кореї молоді платять 500 доларів за те, щоб виходила з дому




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Акакій

20 липня 2023, 21:18

Дуже цікаво, з нетерпінням чекаємо на статті як правильно порізати ковбасу, та чого неможна довго сидіти в туалеті


Новини