Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як розпізнати нестачу вітамінів: поради медиків
commentss НОВИНИ Всі новини

Як розпізнати нестачу вітамінів: поради медиків

Зміна смакових переваг - перший сигнал авітамінозу, стверджують дослідники

25 грудня 2020, 12:57
Поділіться публікацією:

Медичні фахівці провели дослідження авітамінозу, який притаманний багатьом людям в зимовий період. Про дефіцит тих чи інших речовин свідчать певні симптоми.

Як розпізнати нестачу вітамінів: поради медиків

Фрукти і овочі допоможуть уникнути авітамінозу

Так, медики вказують на те, що нестача вітамінів взимку істотно змінює людину — змінюються смакові звички, причому, якщо ви помічаєте серйозні зміни смаку, то слід пройти обстеження в медичній установі.

Якщо в організмі не вистачає мікроелементів, необхідних для нормального обміну речовин, то людина може відчувати тягу до гірких, гострим, солодким або, навпаки, солоним страв. Також подібні зміни смаку можуть говорити про початок деяких хвороб — зокрема, гастриту, нервового стомлення, захворювань кишківника.

Про нестачу магнію і кальцію можуть свідчити судоми. Нестача вітаміну С (аскорбінової кислоти) може привести до кровотечі ясен. Про недоліки вітамінів групи В свідчить поганий стан нігтів. А ось сухість і роздратування шкіри показує брак вітаміну Е.

Як повідомляв портал "Коментарі", компенсувати дефіцит корисних речовин можна за допомогою правильного раціону харчування. Щоб поповнити запаси вітамінів, збільште споживання свіжих овочів і фруктів, рекомендує дієтолог Яніна Дубовик.

Дієтолог радить в сезон авітамінозу урізноманітнити ваш раціон Мікрогрін. Зараз це тренд світової кулінарії і здорового харчування. Мікрозелень зазвичай додають в салати, смузі, або використовують як гарнір. У продукту є відразу кілька переваг: доступний круглий рік, не вимагає термічної обробки і підходить для будь-якої дієти. У таких мініатюрних рослинах ви знайдете запас клітковини і вітамінів. Дієтолог радить додавати зелень до готових страв без термообробки — так збережеться харчова цінність.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини