Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки Названо найкорисніші вітаміни і мінерали для серця
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо найкорисніші вітаміни і мінерали для серця

Ці вітаміни зміцнюють серце і судини

13 липня 2020, 09:55 comments1894
Поділіться публікацією:

Організму для правильної роботи дуже потрібні вітаміни, мікроелементи та інші цінні речовини. На своїй сторінці в Instagram нутриціолог Анна Кашпур розповіла, які вітаміни підтримують роботу серцево-судинної системи.

Названо найкорисніші вітаміни і мінерали для серця

Вітамін РР (ніацин)

Цей вітамін необхідний для виділення енергії з вуглеводів і жирів, для білкового обміну. Входить до складу ферментів, які забезпечують клітинне дихання. Ніацин знижує рівень "поганого" холестерину в крові та підвищує рівень "хорошого". Цією речовиною багаті: тунець, висівки, куряча грудка, зелений горошок, часник, червоний солодкий перець.

Калій

При нестачі калію виникають порушення роботи серцевої та скелетної мускулатури, може розвинутись аритмія. Калій виводить надлишкову рідину з організму, зменшуючи навантаження на серце і знижуючи артеріальний тиск. Калієм багаті: чорнослив, курага, квасоля, горох, горіхи, петрушка і листові овочі, картопля, броколі, банани, чорна смородина.

Магній

Цей елемент бере участь у регуляції передачі нервових імпульсів і скороченні м'язів. Має спазмолітичну дію, а також знижує тиск, розслаблюючи  стінки судин. Дефіцит магнію може викликати аритмію та інші захворювання серцево-судинної системи. Магній можна знайти в кунжуті, насінні гарбуза, зернових, бобових, горіхах, какао, зелені, морепродуктах, висівках.

Вітаміни групи В⠀

Ці вітаміни покращують метаболізм у міокарді. Наприклад, одна з похідних вітаміну В1 (кокарбоксилаза) стимулює серцеві скорочення і життєво необхідна для людини. Вітамін В6 допомагає виводити з організму шкідливий холестерин. Ними багатий шпинат, квасоля, горох, горіхи, картопля, цитрусові.

Омега-3

Жирні кислоти Омега-3 поліпшують текучість крові, зменшують її в'язкість, захищаючи судини від утворення тромбів, знижують рівень холестерину і тригліцеридів. Їх можна знайти в жирних сортах риби, оливковій олії, риб'ячому жирі.

Вітамін Р

Він зміцнює стінки судин, нормалізує стан стінок капілярів, підвищує їх міцність і еластичність, знижує тиск, уповільнює серцевий ритм. Рутин є в зеленому чаї, цитрусових, гречці, шипшині, вишні, малині, смородині.

Названо найкорисніші вітаміни і мінерали для серця - фото 2

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, при яких захворюваннях корисний вітамін А.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини