Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки При яких захворюваннях корисний вітамін А
commentss НОВИНИ Всі новини

При яких захворюваннях корисний вітамін А

Вітамін А має властивості, які зміцнюють імунітет і допомагають у боротьбі з багатьма недугами

28 червня 2020, 09:30 comments1166
Поділіться публікацією:

Вітаміни — це життєво важливі мікроелементи, які необхідні нашому організму для правильної роботи і підтримки здоров'я. У кожного з них є свої функції, наприклад, вітамін А допомагає зміцнити імунітет, кістки, зуби, захищає наші очі і підтримує гормональний фон. Від яких захворювань він здатний уберегти?

При яких захворюваннях корисний вітамін А

Діабет

Відомо, що вітамін А стимулює активність бета-клітин в підшлунковій залозі — органі, який виробляє інсулін. А дефіцит цього гормону є причиною цукрового діабету, тому що призводить до надлишку глюкози в крові.

Когнітивна дисфункція

Вітамін А відіграє ключову роль у поліпшенні нейропластичності і нейрогенезу. Що важливо для нашого гіпокампу та гіпоталамуса, які контролюють пам'ять і неспання. Дефіцит вітаміну А викликає циркадную дисритмію, що, в свою чергу, призводить до когнітивної дисфункції.

Порушення циркадного ритму

Циркадні ритми — це внутрішні ритми нашого організму, які регулюються сонцем. Коли в їх роботі відбувається "збій" з'являється окислювальний стрес, зниження пам'яті, розумової працездатності та інших важливих функцій. Вітамін А сприяє нормалізації циркадного ритму.

Незасвоєння вітаміну D

Якщо у вас нестача вітаміну А, ви можете приймати всі форми вітаміну D, які ви захочете, але це не буде мати великого значення, тому що вам потрібен вітамін А, щоб наступив позитивний ефект від прийому вітаміну D.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які вітаміни особливо корисні для жіночої краси та здоров'я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини