Головна Новини Здоров'я наше тіло Не можна сидіти на місці: чому це погано впливає на мозок
commentss НОВИНИ Всі новини

Не можна сидіти на місці: чому це погано впливає на мозок

Чому це небезпечно?

27 серпня 2020, 11:26
Поділіться публікацією:

Більшість з нас багато часу проводить перед екраном комп'ютера, а потім ще й перед телевізором, повертаючись додому. Чому сидячий спосіб життя не призведе ні до чого хорошого, розповідають експерти з університету Ліверпуля імені Джона Мура. Про це пише видання epochtimes.

Не можна сидіти на місці: чому це погано впливає на мозок

Не можна сидіти на місці: чому це погано впливає на мозок.Фото: unsplash

Сидіння протягом тривалого часу зменшує потік крові до мозку, може бути викликати ожиріння, високий рівень холестерину і серцево-судинні захворювання.

Вченими було проведено дослідження: протягом певного часу вони спостерігали за 15 здоровими чоловіками та жінками. Перша група сиділа упродовж чотирьох годин за письмовим столом, не встаючи. Другій групі дозволялося вставати кожні 30 хвилин і здійснювати двохвилинну прогулянку по кімнаті. Учасники третьої вставали на 8 хвилин після двогодинного сидіння на одному місці.

Після проведеного експерименту вчені прийшли до висновку, що найефективніше робити двохвилинну прогулянку кожні пів години роботи. У такому випадку інтенсивність кровотоку значно збільшується.

Експерти поки не вивчили, як сидячий спосіб життя впливає на людський мозок в довгостроковій перспективі. Але відомим залишається той факт, що в крові міститься кисень і поживні речовини, необхідні для нормального функціонування мозку.

Зниження інтенсивності кровотоку говорить про те, що мозок не отримує кисень в потрібній кількості. Наслідком цього може стати погіршення когнітивної функції, уповільнення процесів мислення та запам'ятовування.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому не варто мити м'ясо перед приготуванням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини