Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Дієтолог: "Оливкова олія - запорука довголіття"
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтолог: "Оливкова олія - запорука довголіття"

Невелика кількість оливкової олії щодня помітно поліпшить ваше здоров'я і зовнішній вигляд

16 вересня 2020, 02:33
Поділіться публікацією:

Харчова цінність і насиченість оливкового масла давно обговорюється фахівцями в області харчування і фізіології, а що стосується його здатності впливати на довголіття, то це питання було вперше піднято в 1959 році фізіологом Ансель Бендаміном Кізом. Про це передає видання "Новий час" .

Дієтолог: "Оливкова олія - запорука довголіття"

Професор порівняв харчування і показники здоров'я жителів острова Крит з харчуванням і здоров'ям жителів Фінляндії. Результати порівняння були настільки контрастними і переконливими, що фінський уряд провів ряд законодавчих змін для поліпшення якості харчування свого населення.

Зачинатель оливкового буму Ансель Кіз переселився в 1970 році в Італії, купив ферму поблизу Неаполя і зайнявся розведенням маслин. Він помер в 2004 році у віці 100 років і 10 місяців.

В оливковій олії, на відміну від риб'ячого жиру, немає жирних кислот з групи Омега-3 і мало жиророзчинних вітамінів. Але вона має багато інших переваг: олеїнова і пальмітинова жирні кислоти не вимагають біохімічної переробки в печінці для включення в жировий обмін людини, на відміну від інших рослинних масел (соняшникової, кукурудзяної, виноградних кісточок і т.д.).

Багатьох споживачів лякає висока вартість пляшки оливкової олії і, як правило, саме ціна виявляється вирішальним фактором на користь соняшникової. Однак оливковий продукт витрачається набагато повільніше. Адже для отримання всіх потрібних речовин, в день достатньо однієї, максимум двох столових ложок.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про корисні бутербродах .




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини