Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Які продукти небезпечно їсти вагітним
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти небезпечно їсти вагітним

Деякі продукти під час очікування малюка необхідно виключити зі свого раціону

26 вересня 2024, 14:54
Поділіться публікацією:

Саме від перебігу періодів вагітності багато в чому залежить здоров’я майбутньої дитини, оскільки в цей час у малюка відбувається закладка, розвиток органів і систем, при цьому вплив певних факторів харчування може впливати на ці процеси.

Які продукти небезпечно їсти вагітним

Іллюстративне фото

Які продукти варто виключити зі свого раціону на час очікування малюка:

Риба з високим вмістом ртуті

може бути небезпечна для мозку і нервової системи дитини. Це означає, що вам потрібно виключити з раціону тунець, акулу, макрель, рибу-меч, скумбрію. Замінити їх можна більш безпечними диким лососем, тріскою.

Сири з пліснявою,

м’які сири такі як брі, фета, камамбер, горгонзола. Вони можуть містити бактерії і викликати отруєння.

Сирі яйця

Тут все просто: вони можуть містити сальмонелу. Вам так само не варто їсти тісто, соуси і заправки, в складі яких є сирі яйця.

Сирі і недостатньо термічно оброблені страви з м’яса, риби і морепродуктів (карпаччо, тар-тар, суші, сашимі).

Консервовані продукти

містять багато натрію, який може викликати затримку рідини в організмі, набряки і підвищення кров’яного тиску. Рекомендуємо виключити консерви і додати в свій раціон якомога більше свіжих овочів і фруктів.

Непастеризовані продукти

Переконайтеся, що молочні продукти пройшли термічну обробку. Те саме можна сказати і про молоко – під час вагітності рекомендовано відмовитися від сирого молока на користь пастеризованого.

Газовані напої

Такі напої можуть впливати на розвиток загрози під час вагітності, приводити в тонус матку, впливати на судини плаценти.

Майбутні мами з кращих спонукань замінюють цукор підсолоджувачами, але замінники цукру можуть відбитися на здоров’ї дитини – надмірний набір ваги, порушення метаболізму і мікробіому.

Алкоголь

Навіть в невеликих кількостях алкоголь небезпечний для здоров’я дитини. Безпечної дозування алкоголю під час вагітності немає.

Кофеїн

Якщо під час вагітності є загроза, каву потрібно виключити. Оскільки кофеїн викликає підвищення тонусу матки, призводить до погіршення засвоювання кальцію і може призводити до недостатнього набору ваги дитини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини