Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Рахунок не на години, а на хвилини: коли необхідно вперше прикласти малюка до грудей
commentss НОВИНИ Всі новини

Рахунок не на години, а на хвилини: коли необхідно вперше прикласти малюка до грудей

Коли і як налагодити грудне вигодовування, щоб уникнути проблем з лактацією в майбутньому

21 січня 2021, 10:44
Поділіться публікацією:

Ідеальним буде прикласти малюка до грудей протягом години з моменту його народження. Бажано щоб, як тільки дитина народилася, ще не обрізаючи пуповину, його виклали вам на груди. Акушерка допоможе вам в цьому, зціджуючи перші краплі молозива.

Рахунок не на години, а на хвилини: коли необхідно вперше прикласти малюка до грудей

Грудне вигодовування. Фото: woman.ru

У чому перевага раннього прикладання?

Дитинка народжується з дуже низьким імунітетом і їй необхідні антитіла, які містяться у вашому молоці для того, щоб отримати імунний захист. Також малюкові це необхідно з метою профілактики інфекційних захворювань — чим раніше він отримає антитіла з молоком матері, тим швидше виробиться свій природний захист. Також годування в перші години після пологів сприяє нормалізації рівня цукру у крові дитинки.

Годувати малюка слід на першу його вимогу — як тільки він прокидається і починає плакати — необхідно його нагодувати. Зараз дитинка дуже маленька і її шлунок розрахований на дуже невеликий обсяг рідини — 20-30 мл, тому їсть вона невеликими порціями, але часто. В міру дорослішання, шлунок дитини також буде збільшуватися, а тимчасова дистанція між годуваннями буде збільшуватися.

Одним з важливих правил, яке допоможе вам встановити лактацію — це нічні годування. 2-3 годування повинні припадати на нічний час, оскільки жіночий гормон пролактин активно виробляється саме в цей час і молока прибуває більше, ніж у день.

Догляд за сосками

Раніше було широко поширена думка про те, що перед кожним годуванням необхідно промити соски матері-годувальниці за допомогою мила. Зараз педіатри заперечують таку теорію, кажучи про те, що залоза навколо сосків виробляє спеціальний захисний шар, який перешкоджає утворенню бактерій і захищає соски від інфікування, зволожуючи їх природним чином і захищаючи від зовнішніх подразників. Цей секрет, який виробляє залоза, є абсолютно безпечним для дитини і надзвичайно корисний для мами, тому змивати його не потрібно.

Як часто необхідно зціджувати молоко?

Зціджування є важливим моментом у перший місяць життя вашої дитини. Перші три тижні після пологів зціджувати молоко необхідно відразу, як тільки ви відчуєте, що ваші груди тверднуть і в ній з'являються ущільнення. Перший тиждень ви можете зціджувати груди частіше — після кожного годування, щоб молозиво швидше змінилося живильним молочком.

Раніше "Коментарі" писали, яких змін очікувати жінці після пологів - найпоширеніші проблеми зі шкірою, м'язами і суглобами, з якими стикаються більшість жінок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення


Новини