Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Названо продукти, які заважають завагітніти
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо продукти, які заважають завагітніти

Щоб завагітніти варто переглянути раціон та відмовитися від деяких продуктів

сьогодні, 11:14
Поділіться публікацією:

Планування вагітності – важливий етап у житті кожної пари. Харчування відіграє значну роль у цьому процесі, і деякі продукти можуть негативно впливати на здатність завагітніти. Портал “Коментарі” дізнався, які продукти не варто вживати, щоб підвищити шанси на успішне зачаття.

Названо продукти, які заважають завагітніти

Ілюстративне фото

Трансжири, які містяться в багатьох оброблених продуктах, таких як фаст-фуд, випічка та маргарин, можуть негативно впливати на фертильність. Вони здатні порушувати гормональний баланс і знижувати чутливість до інсуліну, що може призвести до проблем з овуляцією.

Продукти з високим вмістом оброблених вуглеводів, такі як білий хліб, макарони та солодощі, можуть спричиняти різкі коливання рівня цукру в крові.  Це може впливати на гормональний баланс і знижувати шанси на зачаття.

Негативно впливати на фертильність може також червоне та оброблене м'ясо, особливо з високим вмістом насичених жирів. Дослідження показують, що високий рівень насичених жирів може знижувати якість сперми у чоловіків і порушувати овуляцію у жінок.

Шанси на зачаття може знизити надмірне споживання кофеїну, яке міститься в каві, чаї та енергетичних напоях. Дослідження показують, що високий рівень кофеїну може впливати на фертильність як у чоловіків, так і у жінок.

Також негативно впливає на фертильність алкоголь. Він може порушувати гормональний баланс і знижувати якість сперми у чоловіків, а також впливати на овуляцію у жінок.

Продукти з високим вмістом цукру, такі як солодощі, газовані напої та десерти, можуть спричиняти різкі коливання рівня цукру в крові. Це впливає на гормональний баланс та знижує шанси на зачаття.

Здорове харчування є ключовим фактором для підвищення шансів на успішне зачаття. Уникаючи продуктів з високим вмістом трансжирів, оброблених вуглеводів, червоного та обробленого м'яса, кофеїну, алкоголю та цукру, ви можете покращити свою фертильність і підвищити шанси на вагітність.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, які продукти допоможуть бути бадьорими протягом усього дня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини