Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Чи можна дітям давати коров’яче молоко та з якого віку
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можна дітям давати коров’яче молоко та з якого віку

Чим небезпечне коров’яче молоко немовлятам до 1 року

сьогодні, 14:29
Поділіться публікацією:

Краще за грудне молоко природа нічого не придумала. Мами намагаються годувати грудьми як можна довше, щоб забезпечити захист своєї дитини. Але іноді виникають ситуації, коли доводиться шукати альтернативні способи годування малечі. Виникає питання, що краще запропонувати дитині — суміш або коров’яче молоко?

Чи можна дітям давати коров’яче молоко та з якого віку

Іллюстративне фото

Так, от:

У грудному молоці міститься оптимальна і збалансована кількість мікроелементів, поживних речовин, ферментів, необхідних для засвоєння вуглеводів, білків, іммуних клітин, які захищають новонароджених від вірусів та бактерій. У коров’ячому молоці більше жирів та білків. Організм маленької дитини не може засвоїти велику кількість білка. Наприклад в грудному молоці 1,2 г білка на 100 мл, а в коровʼячому – 3,2 г.

Білкове і жирове навантаження з великою кількістю солей і низьким вмістом заліза, вітамінів С і D, що призводить до ряду порушень в організмі дитини – хвороб нирок, порушення сольового і водного балансів.

Якщо все-таки довелося відмовитись від грудного годування, педіатри пропонують різноманітні молочні суміші, правильно підібрані під потреби дитини.

Дитячі суміші створені на основі коров’ячого, козячого або соєвого молока, які адаптовані і наближені до складу материнського.

Суміші випускаються в залежності від віку малюків: для недоношених немовлят, дітей віком до 6 місяців і дітей від 6 місяців.

Зауважимо, що існують лікувальні суміші, спрямовані на додаткові проблеми хворої дитини. Додавати їх також можна і в каші, замість молока.

Найкраще для дитини – це молоко матері!

І, якщо ви прийняли рішення вводити тваринне молоко як продукт, а не як основне годування, то розпочніть з розбавленого 1:2 і з поступового введення в раціон з чайної ложечки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини