Головна Новини Здоров'я наше тіло Звички, які можуть зруйнувати здоров'я кишечника
commentss НОВИНИ Всі новини

Звички, які можуть зруйнувати здоров'я кишечника

Кишечник є одним з найголовніших органів, тому його слід берегти

18 червня 2020, 03:25 comments6531
Поділіться публікацією:

Від нормальної роботи кишечника залежить не тільки процес травлення, але і загальне самопочуття людини. Це орган впливає і на фізичне, і на психічне здоров'я. Щоб кишечник продовжував функціонувати правильно, необхідно відмовитися від таких звичок.

Звички, які можуть зруйнувати здоров'я кишечника

Недостатнє жування їжі

Їжу необхідно ретельно пережовувати (кожен укус не менше 30 разів). Якщо ігнорувати це правило, то їжа буде надходити в шлунок великими шматками, а значить буде довше перетравлюватися. У результаті з'явиться тяжкість, здуття живота, підвищене газоутворення.

Звичка переживати, нервувати

Під час стресу страждає весь організм, в тому числі і травна система. Чим довше ви будете знаходиться в стані нервового напруження, тим серйозніше буде страждати кишечник. Може з'явитися метеоризм, спазми, нудота. А також синдром роздратованого кишечника.

Вживання порожніх вуглеводів

Звичка їсти багато білого хліба, борошняних виробів, солодощів збіднює організм клітковиною, оскільки такі продукти містять її вкрай мало. При дефіциті клітковини розмножуються бактерії, які руйнують здоров'я кишкової флори та викликають проблеми з травленням.

Малорухливість

Травлення також страждає через малорухливий спосіб життя. Системі стає важче розщеплювати споживану їжу. Щоб уникнути подібних проблем, періодично влаштовуйте в обідній час прогулянки.

Регулярне споживання алкоголю

Алкогольні напої негативно впливають на роботу кишечника. Етанол пошкоджує клітини слизової оболонки тонкого кишечника, викликаючи незначні кровотечі. Плюс до всього, алкоголь збільшує ризик появи онкологічного захворювання.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як відновити природну мікрофлору кишечника.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини